Rake Rigging bv | Overleek 7 | 1671 GD Medemblik | +31 (0)6 25 045 549
Tune up with team Lancelin

Lancelin official rope supplier of:


Lucas Schröder:

Keep it simple stupid!

Off-shore racen op een carbon 6.50 meter mini is een uitdaging voor de zeiler en ook zeker voor het materiaal. Waar je met dayracen weg kan komen met een vlugge oplossing wordt je in meerdaagse off-shore racen genadeloos afgestraft als het materiaal het begeeft. In dit soort boten wil je eigenlijk 2 dingen die niet samengaan: aan de ene kant zo licht mogelijk en tegelijk onbreekbaar en simpel. Dat vraagt vakwerk en kennis van materiaal. En dit geldt zeker voor het touwwerk! 

Afgelopen twee weken heb ik samen een touwwerk specialist van Lancelin al het lopende wand bekeken en geoptimaliseerd. Omwille van zekerheid hebben we veel standaard blokken vervangen voor aluminium "low-friction" ogen; licht en onbreekbaar. Daarbij is hoge kwaliteit spiltswerk natuurlijk heel belangrijk. Daarnaast hebben we gekeken naar de keuzes van het touwwerk tegenover de belasting. Aanbrengen van extra mantels en verstevigingen zorgt ervoor dat ook na 15 dagen de achterstag en spinnakerval zonder problemen in de valstopper blijft zitten ook na 30 knopen wind. Het is mooi om te zien dat goed touwwerk echt een vak apart is. Ik wacht nog op het fluoricerence dyneema railingdraad van Lancelin om het oude RVS draad te vervangen. Daarmee halen we weer ongeveer 1,5 kilo van de boot af.In de komende weken zal de electronica opnieuw geinstalleerd worden, wordt de carbon mast op een paar punten aangepast en krijg ik mijn nieuwe zeilen.

Genoeg te doen dus! Groeten uit de trainingsbasis in Pornichet, Frankrijk!

www.ocean-challenge.nl

Lancelin also supports:

Team Redan
Team Redan zeilt de afgelopen 9 jaar samen onder het motto "compete with a (s)mile". Ze vinden het leuk om competitief wedstrijd te varen. De lol in en het genieten van het zeilen waren daarbij de eerste jaren belangrijker dan de resultaten in de wedstrijden. Desalniettemin hadden ze met name in de onderlinge wedstrijden van de YSY veel succes. De woensdagavondwedstrijden werden meestel met een finish op line honours afgesloten en ook na verrekening van de handicap kwam vaak een eerste plaats uit de bus. Dat smaakte naar meer. Gedurende de IJspegelraces 2009-2010 is het team enorm gegroeid. Er is nu een vaste bemanning die goed op elkaar is ingespeeld. 

Team redan in op weg naar de start van de Vuurschepenrace 2010
Team Redan op weg naar de start van de Vuurschepenrace 2010                  foto: Hans Levendig©
website: www.redan.nl
weblog:  http://teamredan.wordpress.com/

Lucas in Mini TransatVideo: Lucas 25 knopen ruime wind