Rake Rigging bv | Overleek 7 | 1671 GD Medemblik | +31 (0)6 25 045 549
Goede berging verlengt de levensduur van uw materiaal

Masten- en zeilen berging


Binnen berging verlengt levensduur
Door het geavanceerde opbergsysteem is het mogelijk om uw mast op ieder moment tijdens de winter uit de berging te pakken. Daardoor kunnen we op elk gewenst tijdstip reparatie werkzaamheden aan uw mast uitvoeren. Berging binnen heeft het grote voordeel dat uw mast, giek en spinnakerboom niet blootstaan aan winterse invloeden. Waardoor de levensduur van uw materiaal verlengd wordt.

Zeilenberging  
Op uw verzoek kunnen we de zeilen van uw boot afnemen, drogen, vouwen en opslaan op de zeilenberging boven de tuigerij. Tijdens het vouwe worden de zeilen gecontroleerd op slijtage. Indien nodig geven wij advies voor reparatie.

Rompen worden ieder jaar trouw gepoetst, maar de mast is vaak een stiefkindje, toch geeft een schone mast mast en schone vallen een schip meteen een heel ander aanzien. Voordeel van het poetsen in de winter is ook dat je nog een keer langs de mast loopt, waardoor je eventuele gebreken kunt ontdekken.

Reinigen

Aluminium masten kunnen we reinigen met een speciaal reinigingsmiddel, wat tevens een beschermende laag geeft. 

Poetsen
Gespoten masten en gieken en met name wit gespoten masten vervuilen enorm gedurende het seizoen. Deze masten moeten eigenlijk ieder jaar worden gecleaned en gepoetst.

Wassen
Vervuilde vallen kunnen op een speciaal programma worden gewassen. Zeker wanneer u veel op zout water heeft gevaren is dit raadzaam om te doen.