Rake Rigging bv | Overleek 7 | 1671 GD Medemblik | +31 (0)6 25 045 549
Een lagertje van 50 cent kan een zeilreis verpesten

Aan het eind van elk seizoen inspecteren


Het is raadzaam om direct bij het einde van het vaarseizoen uw mast te laten controleren. Uw schip hoeft daarvoor niet altijd in de winterstalling te liggen. Het kan ook op locatie met staande mast. Door vroegtijdig vast te stellen wat er aan de tuigage moet gebeuren is er voldoende tijd om de werkzaamheden gedurende de winter uit te voeren. U wordt dan ook nooit verrast door eventuele lange levertijden van onderdelen.

Controle op meer dan vijftig punten

Tijdens de tuigage-inspectie worden uw mast, giek en spinnakerboom op meer dan vijftig punten gecontroleerd. Bij het staand want wordt extra aandacht besteed aan de draadconditie van de spanners, de walsverbindingen en corrosievorming bij de terminals en beslagen. Bij schepen met rod rigging wordt gekeken naar de cold headings in veband met scheurvorming. Bij het lopend want wordt naar de algemene conditie en slijtage gekeken. Hierbij moet u denken aan splitsen, shackle's, D sluitingen etc. Verder wordt de werking van alle schijven, stoppers en lieren gecontroleerd. Ook het electrische gedeelte, denk aan verlichting en antennes, wordt gecheckt.

Mastinspectierapport

Op verzoek van de klant kunnen wij een mastinspectierapport opstellen. In het rapport vind u een overzicht van alle gecontroleerde punten. Daarbij geven wij aan waar onderhoud wat ons betreft nodig is. Tevens voorzien we het rapport van een offerte voor het voorgestelde onderhoud. Het rapport wordt als PDF aan u ter beschikking gesteld.


Inspectierapport in PDF format